I Amerikansk Rundbold spilles der med to hold, som skiftes til at være ude i marken og inde og batte. En ”inning” er gennemført, når begge hold har været ude og inde. En kamp består sædvanligvis af 5 innings. Holdene skifter, når alle spillerne på indeholdet har battet. Det hold, der har flest point efter 5 innings, vinder kampen. Både inde- og udeholdet kan score point.

Indeholdet
Indeholdets opgave er at batte bolden ud i marken, få løberne rundt på baserne og score point. Batteren kan slå bolden ud fra en Batting Tee eller en voksen kan kaste bolden ind fra 3-5 meters afstand (anbefalet). Batteren må forsøge at ramme bolden lige så mange gange som det er nødvendigt, for at bolden kommer ud over sikkerhedslinjen.bee2

Man kan vælge at en spiller er out efter 3 forgæves slag.

Når batteren har ramt bolden løber han mod base 1. Han kan løbe videre mod base 2 og evt. home plate, eller han kan vælge at stoppe på en base, hvis udeholdet har bolden under kontrol. Herfra kan han løbe videre, når en af hans medspillere sætter bolden i spil.

Der må kun være én løber på hver base ad gangen, og man må ikke overhale. Dvs. at en batter der rammer bolden og løber på sit eget slag ”skubber” eventuelle andre løbere på baserne foran sig. Man skal løbe i en lige linje mellem baserne.

Sådan scorer indeholdet point:
• Når en løber når home plate.
• Når batteren slår et POWERslag forbi alle markspillere, og han når at løbe rundt på alle baser på sit eget slag. Det kaldes et ”Home Run”. Løbere der skubbes foran scorer også point.

Udeholdetbee1a
Udeholdets opgave er at forsvare banen enten ved:
• at gribe bolden, som batteren slår ud, inden den rører jorden
• at kaste bolden til en medspiller, der står ved den base som løberen
er på vej til, før han når til basen
• at en markspiller (der har bolden) rører en batter/løber, mens denne
løber mellem to baser.

En af udeholdets spillere er ”catcher” (griber), og skal stå bag home plate for at gribe bolde, der bliver kastet af markspillerne, når en løber er på vej hertil.

Sådan bliver en spiller outbee8
• Udeholdet når at kaste en bold til den base en løber er på vej imod, inden løberen når derhen
• Udeholdet rører en løber, som ikke står på en base, med bolden
• Udeholdet griber et slag direkte fra batteren, uden at bolden har rørt jorden

Når en spiller bliver out, går han bagerst i køen og mister muligheden for at score point i inningen.

Sådan scorer udeholdet point
• Når en markspiller griber en bold i luften direkte fra batteren, inden bolden rører jorden.

Amerikansk_Rundbold_Regler_Banen