Amerikansk Rundbold er en unik mulighed for at give dine elever/SFO-børn et fedt og involverende undervisningsforløb. Dansk Softball Forbund har udviklet et nyt undervisningshæfte målrettet folkeskolen med 5 lektioner – lige til at gå til.

Hvad er udbyttet af undervisningsforløb med Amerikansk Rundbold?

  • Børnene har det sjovt og får styrket deres samarbejdsevner
  • Børnene forbedrer deres kaste-, gribe-, slå- og løbefærdigheder
  • Børnene får mulighed for se sig selv og hinanden i nye roller
  • Børnene får mulighed for at prøve kræfter med en ny og anderledes sport

Amerikansk Rundbold er især velegnet til 1.-2. klasse og 3.-5. klasse, da spillet er tilpasset netop disse målgrupper, men lektionerne kan også bruges til ældre klasser. Hver lektion nemlig indeholder elementer af de færdigheds- og vidensmål, som måles efter 2. og 5. klasse. Lektionerne kan tilpasses alle klassetrin ved at variere hvor hurtigt undervisningen går frem og/eller inkludere flere øvelser (se afsnittet ’Flere lege og øvelser’ s. 32).

En lektion i Amerikansk Rundbold består af:billede af lektion 1

  1. Opvarmningsleg (5 min)
  2. Grundøvelser med opvarmning af centrale led og muskler (5-10 min)
  3. Øvelser for lektionens tema (20-30 min)
  4. Amerikansk Rundbold-spil (25-30 mn)

Smartphone med app

 

Hver lektion har en tjekliste med, hvad der skal bruges til lektionen samt en oversigt over hvilke videoøvelser i vores DIF’s app, der passer til lektionen (se s. 18 i hæftet for vejledning). På bagsiden af lektionen er billedforklaringer og mere flere links til youtube-videoer, der illustrerer øvelserne.

Download alle vores undervisningsmaterialer her

 

 

Muligheden for et gratis instruktørforløb! 

Alle lærere og pædagoger kan instruere i Amerikansk Rundbold ved hjælp af undervisningshæftet, men vi vil også gerne tilbyde jer en introduktion fra vores egne instruktører.

Dansk Softball Forbund vil gerne besøge interesserede skoler, men der er desværre begrænsede ressourcer i de områder, der ikke ligger i nærheden af vores klubber. I er velkommen til at kontakte udviklingskonsulent (Tina Jensen, tije@softball.dk) og høre nærmere om muligheden for at få en instruktør ud til netop jeres skole/SFO.

Hvad siger andre skoler og SFO’er om Amerikansk Rundbold?

Stina Simonsen, idrætslærer for 4. klasse på Grønnemose Skole i Gladsaxe:
Vores elever fik pulsen op og blev udfordret på deres grundlæggende motoriske færdigheder med at kaste, gribe, slå og løbe. Der var plads til alle, og det var fedt at se, hvordan børnene tog forskellige roller afhængig af deres temperament og formåen, og hvordan de bragte det gode samarbejde fra spillet med sig tilbage i de andre fag i skolen.

Truels Truelsen, pædagog i Mølleskolens SFO i Ry ved Århus:
Amerikansk Rundbold er et sjovt og udfordrende spil, der er lige til at gå til, og vi har selv spillet det flere gange efter instruktørforløbet. Alle kan være med, og alle børnene havde succesoplevelser med spillet. Selv klassens mest stille dreng greb klassens mest hårdtslående dreng ud med en af de seje handsker.